21.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeBANJALUKABezazlena povreda prerasla u borbu za život: Kako su ljekari spasili ruku...

Bezazlena povreda prerasla u borbu za život: Kako su ljekari spasili ruku i život mlade Banjalučanke

Slučajan i naizgled bezazlen pad mladu fizioterapeutkinju Elenu Milašinović iz Banjaluke mogao je koštati života.

Elena se početkom februara ove godine na poslu slučajno povrijedila. Naizgled bezazleni pad koji se desio u studiju za masažu i fizikalnu terapiju gdje radi te otvorena rana na prstu koja nije bila velika na kraju su rezultirali time da je zamalo ostala bez prsta, ruke, a najposlije i života.

-S ciljem da zaštitim glavu te da se ne bih još gore povrijedila, prilikom pada dočekala sam se na ruku. Vidjela sam ranu na prstu odmah čim sam ustala. Iako nije bila velika, nisam htjela ništa prepustiti slučaju te sam odmah otišla kod doktora, prevencije radi – ispričala je ova mlada Banjalučanka.

Po dolasku na pregled i odrađenog rendgena potvrđeno je da lomova nema, a ruka je stavljena u gips.

Nadajući se da se tu priča završava, Elena je potom otišla kući.

Međutim, nakon nekoliko sati Elenino zdravstveno stanje se pogoršalo.

– Ruka je bila otečena sve do ramena, bolovi su bili jaki, a dobila sam i visoku temperaturu. Kao medicinski radnik znala sam da je situacija ozbiljna i da nešto nije u redu. Nakon ponovnog odlaska u bolnicu ustanovljen mi je visok CRP, a onda, nažalost, i sepsa. Tada je počela borba za moj život – kaže Milašinovićeva te dodaje da je od tog trenutka svoje vrijeme počela da broji kao život koji je imala prije i život poslije ove povrede.

-Rađeno je više operacija u Banjaluci i doktori su mi uspjeli spasiti život, na čemu sam im zahvalna, ali prognoze za prst nisu bile dobre. Predzadnji dan su mi predložili amputaciju prsta i zakazali je. Ja sam neko ko se ovim poslom bavi od svoje šesnaeste godine, pa ideja da ću ostati bez dijela ruke za mene je bila nepodnošljiva. Sama pomisao na to bila je neprihvatljiva – priča Elena, samohrana majka dvoje djece, diplomirani fizioterapeut s iskustvom dugim 16 godina, edukator za masaže i ostale fizioterapeutske tehnike te sudija na takmičenjima na svjetskom nivou.

Odlučila je potom da pomoć za svoju ruku i svoju budućnost potraži u Beogradu.

Presudnu operaciju spasavanja prsta izveo je doktor mikrohirurg Tomislav Palibrk.

-Operacija je uspješno završena i primam određene terapije. Oporavak još nije završen, ali se nadam da ću se uskoro moći vratiti svom „starom“ životu i poslu koji volim. Neizmjerno sam zahvalna doktoru što mi je spasio i život i karijeru. Moji prsti su najdragocjeniji alat za moj posao i u ovom trenutku mogu samo da osjećam veliku sreću i olakšanje – s osmijehom kaže Milašinovićeva.

Ono što je još važno naglasiti jeste da je Elena, osim masaža, vrhunske rezultate ostvarivala i u plivanju, te da je sudija na plivačkim takmičenjima, što uspjeh sa spasavanjem ruke čini još većim, pišu Nezavisne novine.

Kaže da je upravo to sport kojem je posvetila svoje djetinjstvo i mladost. Zahvaljujući uspješno obavljenoj operaciji, plivanje i fizioterapija su nešto čime će se ona moći baviti i u budućnosti.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
21.7 ° C
21.7 °
21.7 °
99 %
1.9kmh
67 %
sub
22 °
ned
31 °
pon
33 °
uto
33 °
sri
26 °

Posljednje