12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeHRONIKABečka policija: Osobe sa snimka nemaju veze sa Dankom

Bečka policija: Osobe sa snimka nemaju veze sa Dankom

Bečka policija saopštila je danas da je isključila povezanost osoba sa snimaka koje je u Beču napravio državljanin Srbije sa nestankom djevojčice Danke Ilić iz okoline Bora, nakon što je razjašnjen njihov  identitet i sa njima uspostavljen kontakt.

-Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim snimcima i nestale djevojčice može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti – navodi se u saopštenju.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djeteta, dodaje se u saopštenju.

Austrijski sajt “Kosmo” iznio je juče tvrdnju da je pronašao dvije žene i dijete, za koje se sumnjalo da je Danka, na osnovu snimka koji je snimio Srbin koji živi u Beču.

Rumunska državljanka A.C.S. koji živi i radi u Beču, navodno jedna od žena sa snimka, u izjavi za taj sajt tvrdi da ona i njena majka nemaju nikakve veze sa kriminalnim miljeom i da nemaju nikakve veze sa otmicom djeteta.                Rumunka je, navodi Kosmo, bila u Velsu kada je saznala da se njene slike dijele na mrežama.

Video-snimak austrijskim vlastima proslijedio je muškarac koji je na tramvajskoj stanici “Šotenring” naišao na djevojčicu u pratnji dvije odrasle žene i uočio sličnost sa dvogodišnjom Dankom Ilić.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora, ušla je u deseti dan.

Policija nastavlja operativan intenzivan rad. Provjeravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom djevojčice. Policijske patrole i dalje su u Banjskom polju, a policija i dalje pretražuje teren.

Istraga je nakon objavljivanja snimka iz Beča proširena i na Austriju, a Interpol je za malom Dankom raspisao žutu potjernicu.

Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje