22.7 C
Banja Luka
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeBANJALUKADruštvoBanjaluka ove godine bogatija za još deset novih dječijih igrališta

Banjaluka ove godine bogatija za još deset novih dječijih igrališta

Nakon što je prošle godine Banja Luka u Parku „Mladen Stojanović“ dobila najveće i najmodernije dječije igralište u regionu, i ove godine biće izdvojena značajna sredstava kako bi najmlađi sugrađani dobili nova, bezbjedna mjesta za igru.

U skoro svakom dijelu Banje Luke mališani će dobiti ili novo ili obovljeno postojeće dječije igralište.

Tako će na radost najmlađih i njihovih roditelja, u ovoj 2024. godini biti sagrađena nova dječija igrališta u Rosuljama (u Ulici Jaroslava Pleticija), u naselju Česma, na Petrićevcu, na Paprikovcu, u naselju Starčevica, u Delibašinom Selu i u Zalužanima.

Gradiće se i u prigradskom odnosno na seoskom području, i to u: Motikama, Kolima i Karanovcu (Novoseliji).

Ove godine fokus je i na rekonstrukciji i proširenju postojećih igrališta u onim naseljama gdje su igrališta dotrajala. Tako je u planu rekonstrukcija igrališta u ulicama Carice Milice i Srđe Zlopogleđe, u naselju Lorka, Terasa Ševčenka, Voždovačka, kao i rekonstrukciju igrališta na Starčevici tzv. „Marakana“.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove podsjećaju da je u proteklom periodu Banja Luka dobila više dječijih igrališta, kako u gradskim tako i u prigradskim i seoskim naseljima. Osim što je u našem gradu izgrađeno i najveće dječije igralište u Parku „Mladen Stojanović“ koje se prostire na površini od 1.500 kvadratnih metara, na ovoj lokaciji obnovljeno je i postojeće igralište koje je obogaćeno dodatnim sadržajima za igru i zajedno sa novim igralištem čini jednu cjelinu.

Ističu da su nova dječija igrališta izgrađena i u naseljima: Kočićev vijenac, Bulevar, Kuljani, Trla, Obilićevo, Drakulić, Centar, Petrićevac, Šargovac, Dragočaj, Starčevica, Racune, Ramići, Mišin Han i Bronzani Majdan.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
22.7 ° C
22.7 °
22.7 °
73 %
1.6kmh
9 %
pon
23 °
uto
31 °
sri
26 °
čet
28 °
pet
29 °

Posljednje