13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeBANJALUKABanjalučki vrtići (ne) idu na kolektivni odmor: Anketa među roditeljima donosi odluku

Banjalučki vrtići (ne) idu na kolektivni odmor: Anketa među roditeljima donosi odluku

U banjalučkim vrtićima koji se nalazi u sklopu Centra za predškolsko vaspitanja i obrazovanje u toku je anketa koja se sprovodi među roditeljima čiji mališani idu u ove vrtiće, da li su saglasni da kolektivni godišnji odmor u ovoj ustanovi bude od 15. do 26. jula.

Naime, vrtići do sada nisu imali kolektivni godišnji odmor, a to će značiti da će svi vrtići biti zatvoreni dvije sedmice, dok je dosadašnja praksa bila da se spajaju grupe i da određeni vrtići dežuraju ljeti.

Petar Jokanović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kazao je kratko za “Nezavisne novine” da anketa među roditeljima krenula u utorak i da u idućoj sedmici očekuju rezultate.

“Kad se završi anketa, vidjećemo kakvog su roditelji mišljenja i da li su uspjeli da se organizuju u tom periodu za čuvanje djece”, kazao je Jokanović.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je što se tiče kolektivnog godišnjeg odmora u banjalučkim vrtićima biće onako kako roditelji odluče u anketi.

“Ako mi imamo 2.000 roditelja, čija djeca idu u vrtiće, koja se nalaze u sklopu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i ako se oni u većini izjasne, da li su za koletivni godišnji odmor ili ne, tako će i biti”. Mi smo ranije dogovorili sa Petrom Jokanović, direktorom Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje da se spovede anketa među roditeljima, ali da nema pritiska na njih i pozivim roditelje samo da kažu iskreno ono kako njima odgovara”, kazao je Stanivuković i dodao da je cilj da se udovolji većini.

Banjalučanin Mladen. S kazao je da porodično posljednjih nekoliko godina na godišnji odmor idu u septembru, kako bi iskoristili pretškolsko doba djeteta kada su na moru manje gužve i kada je jeftinije ljetovanje.

“Ove godine nas je iznenadilo to što neće biti spajanja pedškolskih grupa iz više vrtića u jedan, pa smo bili primorani godišnji odmor uzeti u julu”, kazao je on.

Kako je rekao, imali su sreće što oboje rade u malim timovima sa ljudima koji još uvijek nisu ostvareni kao roditelji, jer da moraju u isto vrijeme uzimati odmor kada i naše kolege, to ili ne bi bilo izvodivo ili bi posao i te kako trpio.

“Ovako će trpiti samo naš džep. Svakako, mislim da kolektivni godišnji odmor u vrtićima nije dobra zamisao, jer mnogi roditelji ne mogu iskombinovati da i oni baš u tom periodu idu na godišnji odmor”, ističe on.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje