24.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeNASLOVNABanjalučanke osvojile 11 zlatnih medalja u modernim plesovima

Banjalučanke osvojile 11 zlatnih medalja u modernim plesovima

Dugogodišnji trud i rad članova i trenera Plesnog studija “Point” Banjaluka donio je odličan rezultat i uspjeh na nedavno održanom Državnom prvenstvu BiH u modernim plesovima u Palama, gdje su se okitili sa 11 zlatnih medalja, jednom srebrnom i dvije bronzane medalje.

Potvrdila je to za “Nezavisne novine” Kristina Bratić, trener plesa u studiju “Point”, i dodala da su se najviše istakle dvije solistkinje.

“Pored sve naše djece koja su se vrijedno spremala za takmičenje najviše su se isticale Tajana Rajić i Petra Tešić. Tajana je plesala u solo i duo konkurenciji, u maloj grupi i formaciji, i bila je zlatna u svemu osim u duo konkurenciji, gdje je osvojila srebro. Njenu solo koreografiju potpisuje moja koleginica Dragana Kusturić. Petra Tešić je takođe  igrala u najtežoj – solo konkurenciji, gdje je osvojila zlato, a zlato je osvojila i u ostale tri kategorije, a za njen solo bila sam ja zaslužna”, rekla je Bratićeva.

Dodaje da je mnogo truda i vremena provedeno u sali da bi se spremili za ovo takmičenje na najbolji mogući način.

“Mi treneri, ali i plesači smo veoma često naše privatne obaveze ostavljali sa strane kako bi se mogli potpuno predati zahtjevima treninga. Smisliti koreografiju je veoma dugotrajan proces, treneri mjesecima unaprijed smišljaju temu, zatim slijedi preslušavanje i biranje muzike, a onda na red dolazi i najzahtjevniji dio, a to je smišljanje i prilagođavanje koraka plesačima. Ono što ja volim da kažem svojoj djeci prije izlaska na scenu jeste da se u sali osvaja medalja i da su je svojim trudom i radom već osvojili, a na takmičenju će je samo fizički preuzeti”, kaže Bratićeva koja je trener postala kada je imala 18 godina i plesom se bavi faktički čitav svoj život.

“Djevojčice treniraju dva do tri puta sedmično što se tiče grupnih treninga, a solisti ili djeca koja su uključena u više koreografija treniraju skoro svaki radni dan. Naravno, kada nam se takmičenje približi onda smo svi stalno u sali”, kaže ona.

Trinaestogodišnja Tajana Rajić, učenica sedmog razreda OŠ “Ivo Andrić”, kaže za “Nezavisne novine” da može da uskladi ljubav prema plesu i obaveze koje ima u školi.

“Pripreme za bilo koje takmičenje iziskuju puno odricanja i vremena pošto su treninzi svaki dan i znaju da traju i po nekoliko sati. Plesom sam se počela baviti prije sedam godina, malo prije početka prvog razreda”, kaže ona.

Njena majka Biljana Rajić kaže za “Nezavisne novine” da je ponosna zbog sjajnih rezultata, ali je istakla da sve zasluge pripadaju Tajani i treneru Dragani Kusturić.

“Mislim da bez ljubavi i tog odnosa trener – plesač ne bi bilo ovakvih rezultata. Smatram da je ljubav glavni pokretač svega i da se njih dvije nisu spojile tom nekom tajnom žicom teško da bi ona bila to što je danas u plesu”, kaže Biljana.

Jedanaestogodišnja Petra Tešić je učenica OŠ “Branko Radičević” i plesom se bavi od treće godine, a, kako kaže, takmičenje je bilo izazovno, ali je srećna jer je osvojila zlato u sve četiri konkurencije: sama, ali i sa plesnom ekipom.

Ana Tešić, Petrina majka, kaže za “Nezavisne novine” da je ponekad teško postići da njena kćerka bude redovna na treninzima i da stigne sve naučiti za školu, pa se zna desiti da dobije malo slabiju ocjenu, koju kasnije ispravi.

“Petra je svoj uspjeh na Državnom prvenstvu, pored vlastitog truda i rada, postigla uz pomoć trenera iz Plesnog studija ‘Point’, koje su je spremale za različite kategorije. Trener Kristina Bratić je sa njom radila koreografiju za solo, zatim Snježana Kovačević za trio i malu grupu, a Dragana Kusturić za formaciju Kristina je pred Petru postavila najveći koreografski izazov zbog solo izvedbe, dok su Dragana i Snježana zaslužne za veliki tehnički i kondicioni napredak, bez kojeg ne bi bilo uspjeha, jer rade sa Petrom tokom cijele plesne sezone”, kaže ponosna majka.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
24.7 ° C
24.7 °
24.7 °
97 %
1.5kmh
93 %
sub
25 °
ned
32 °
pon
32 °
uto
33 °
sri
24 °

Posljednje