12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBlogBosančić: Podržavamo odluku o kreditnom zaduženju za rješavanje problema vodosnadbijevanja na Manjači

Bosančić: Podržavamo odluku o kreditnom zaduženju za rješavanje problema vodosnadbijevanja na Manjači

Skupština grada donijela jedinu moguću i ispravnu odluku, a to je da se da podrška kako bi se podigao kredit i riješio problem vodosnadbijevanja na području Manjače, poručio je poredsjednik Gradskog odbora DEMOS Banjaluka Boran Bosančić.

On je podsjetio da je DEMOS prvi dao podršku ovoj ideji, jer je to stranka koja je uvijek na strani svojih sugrađana.

-Neprihvatljivo je da neko u današnje vrijeme ima problem sa vodosnadbijevanjem, zbog toga smo odmah digli glas i zatražili da se ovaj problem riješi po hitnom postupku – rekao je Bosančić.

On je podsjetio da se Manjača dugi niz godina suočava sa problemom nedostatka vode  i neadekvatne infrastrukture za vodosnabdijevanje. Ovi problemi su negativno uticali na svakodnevni život lokalnog stanovništva, kao i na razvoj privrede i održivost zajednice.

-Odluka Skupštine da podrži inicijativu za podizanje kredita radi rješavanja problema vodosnabdijevanja na Manjači predstavlja pravi potez za unapređenje lokalne zajednice  – kaže Bosančić.

Dodaje da očekuje da će investicije koje proizilaze iz ovog kredita omogućiti izgradnju modernih sistema vodosnabdijevanja, što će rezultirati stabilnom i pouzdanom vodom za piće za stanovnike Manjače. Osim toga, ova inicijativa će podržati ekonomski razvoj, razvoj turizma i stočarstva i unaprijediti kvalitet života naših sugrađana.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje