20.7 C
Banja Luka
Utorak, 22 Oktobra, 2024
HomeHRONIKAMarokanac optužen za pokušaj ubistva u Banjaluci

Marokanac optužen za pokušaj ubistva u Banjaluci

Državljanin Maroka Eyub Sargini (47) optužen je zbog pokušaja ubistva Indijca G. S. (25) sredinom jula ove godine u Banjaluci.

Optužnicu protiv njega je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, a potvrdio Okružni sud u ovom gradu, prenosi Mondo.

U optužnici se navodi da se kritični događaj desio 15. jula ove godine oko 21 čas na autobuskom stajalištu u Gundulićevoj ulici u Banjaluci.

Oštećeni G.S. je na ovo mjesto stigao po pozivu maloljetne V.M sa kojom je bio u emotivnoj vezi, a koja mu je ispričala da je Sargini uznemirava i da je pratio njeno kretanje od obližnjeg tržnog centra do Gundulićeve ulice.

Prvo je došlo do svađe između njih dvojice, a kada je Indijac zatražio od djevojke da pozove policiju, optuženi Marokanac je iz torbice koju je nosio sa sobom izvadio skalpel i porezao ga po ramenu.

“Braneći se od napada, G.S. ga je pesnicom udario u glavu, usljed čega je optuženi pao na tlo. Odmah nakon toga je ustao i skalpelom zamahnuo prema prednjoj strani vrata oštećenog, svjestan da tako može prouzrokovati i smrt oštećenog, pa je to i htio. Metalnim sječivom skalpela je ubo oštećenog u predjelu vrata, nakon čega je počeo bježati u pravcu Ulice Bore Stankovića, a oštećeni se uputio za njim”, istaknuto je u optužnici.

Dodaje se da je tu ponovo došlo do međusobnog naguravanja, u kojem je Sarginiju skalpel ispao iz ruke.

On je uhapšen sedam dana nakon pokušaja ubistva, a policija je tada potvrdila da su obojica učesnika ovog događaja ilegalno boravili u BiH.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
50 %
1.7kmh
0 %
uto
20 °
sri
19 °
čet
14 °
pet
19 °
sub
22 °

Posljednje