10.7 C
Banja Luka
Subota, 19 Oktobra, 2024
HomeNASLOVNAIzdato upozorenje na obilne padavine

Izdato upozorenje na obilne padavine

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske upozorio je na obilne padavine koje se sutra prvo očekuju na zapadu Srpske, a tokom dana, uveče i u narednoj noći i u Hercegovini, kao i na jak vjetar, u Hercegovini i na olujne udare.

Obilna kiša u Hercegovini će padati i u petak, 4. oktobra, ujutro, dok će u ostalim predjelima biti slabija, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

U Hercegovini će ukupno pasti od 70 do 120 milimetara kiše po metru kvadratnom.

-Na zapadu se očekuje od 40 do 80 milimetara kiše po metru kvadratnom. U Hrvatskoj, uz samu granicu sa BiH, očekuje se i više od 100 milimetara – naveli su iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

U upozorenju se napominje da se u ovim regijama zbog obilnih padavina u kratkom periodu očekuje pojava i porast bujičnih poplava i problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama, kao i porast vodostaja rijeka na slivu Une.

Najmanje padavina biće na krajnjem istoku i sjeveroistoku.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske napomenuli su da će sutra i petak ujutro duvati jak vjetar, u Hercegovini uz olujne udare.

-Udari vjetra od jugozapada ka Hercegovini i jugoistoku biće od 50 do 80 kilometara na čas, a na sjeveru i sjeveroistoku slab vjetar – naveli su iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
10.7 ° C
10.7 °
10.7 °
85 %
1.3kmh
93 %
sub
15 °
ned
15 °
pon
18 °
uto
21 °
sri
18 °

Posljednje