11.7 C
Banja Luka
Subota, 19 Oktobra, 2024
HomeBANJALUKAUspješno završen projekat: Bolje grijanje za đake dvije banjalučke škole

Uspješno završen projekat: Bolje grijanje za đake dvije banjalučke škole

Zahvaljujući dobroj saradnji Grada Banje Luke i partnera – Češke razvojne agencije uspješno je riješeno pitanje grijanja u dvije banjalučke škole.

Naime, kroz ovaj projekat izdvojeno je oko milion i po KM za rekonstrukciju kotlovnica u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ i Poljoprivrednoj školi, čime je omogućeno bolje i kvalitetnije grijanje za đake ove dvije banjalučke škole.

-Đaci i nastavnici OŠ „Đura Jakšić“ i Poljoprivredne škole već od ove grijne sezone imaće bolje i kvalitetnije grijanje, ali i ugodnije uslove za rad i svakodnevne školske aktivnosti, u čemu se ogleda i najveći značaj ovog projekta – poručila je Marijana Maran iz Odjeljenja za društvene djelatnosti, koja je izrazila nadu da će i u narednom periodu biti sličnih projekata.

Ona je iskoristila priliku da zahvali partnerima iz Češke razvojne agencije na saradnji, ali i izvođaču koji je uspješno izveo ovaj zahtjevan projekat.

Direktor OŠ „Đura Jakšić“ Darko Tomić izrazio je veliko zadovoljstvo što će ova škola spremno dočekati predstojeću grijnu sezonu.

-Ovo je jedan značajan projekat, kroz koji smo stvoreni novi uslovi. Zamijenjena je peć na pelet, ali i peć na drvo, promijenjeni su radijatori u svim učionicama, a napravljen je i novi vod za fiskulturnu salu. Radovi su počeli krajem juna i zahvaljujući našim izvođačima sve je uspješno završeno prije početka grijne sezone – kazao je Tomić.

Vođa projekta iz češke kompanije „Kasten“ Ognjen Grebo zahvalio je Gradu Banjoj Luci i Češkoj razvojnoj agenciji na izuzetnoj saradnji.

-Velika nam je čast što smo od strane Češke razvojne agencije izabrani za realizaciju ovog izuzetno kompleksnog i zahtjevnog projekta. Kroz ovaj projekat imali smo izuzetnu saradnju sa Gradom Banjom Lukom, a sjano iskustvo pokazalo se i kroz saradnju sa lokalnim izvođačem firmom „Grijanjeinvest“ – rekao je Grebo.

Dodao je da je ovaj projekat izuzetno zahtjevan jer je u okviru rekonstrukcije kotlovnice uvršteno više naprednijih tehnologija, ali da je zahvaljujući dobroj saradnji sve na vrijeme završeno.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
11.7 ° C
11.7 °
11.7 °
97 %
1.1kmh
100 %
sub
15 °
ned
15 °
pon
18 °
uto
20 °
sri
18 °

Posljednje