14.7 C
Banja Luka
Petak, 20 Septembra, 2024
HomeBANJALUKAEkonomijaPogledajte nevjerovatnu banjalučku računicu za 20 tegli ajvara

Pogledajte nevjerovatnu banjalučku računicu za 20 tegli ajvara

Cijene povrća na banjalučkoj “Tržnici” znatno su veće u odnosu na prije mjesec dana, a neki proizvodi, poput paradajza, su i duplo skuplji.

Mušterije na gradskoj pijaci danas razgledaju cijene povrća zbog zimnice koju planiraju da spremaju. Iznenađeno komentarišu kako je sve poskupjelo u samo nekoliko dana.

Omiljena zimnica u banjalučkoj regiji je ajvar za koji treba paprika i patlidžan, a njihova cijena po kilogramu je 4-5 KM, odnosno dvije KM.

– Za 20 tegli ajvara treba oko 180 KM, samo za povrće. To je baš mnogo. Mislim da je jeftinije kada se kupi u prodavnici, ali pravićemo sve dok budemo mogli i imali para jer znamo šta stavljamo u tegle – kaže jedna penzionerka.

Ona dodaje da će ovih dana napraviti i nekoliko tegli pekmeza od šljiva koje su ove godine rodile u potkozarskom kraju i kvalitetne su. Kilogram plavih šljiva je oko 2-2,50 KM.

Na tržnici se traže i krastavci kornišoni za zimnicu, a kilogram košta 4 marke.

Sezonsko povrće je na kraju, pa paradjaz koji je krajem jula koštao oko 1,50 – 2 KM, sada iznosi najjafetinije 3,5 KM. Cijena “volovskog srca” je 5 KM.

Krompir košta 2 – 2,50 KM, a prepodavci na pijaci kažu da je ovo godine kvalitetniji u odnosu na prošlu godinu i jefitiniji.

Osim šljiva, od sezonskog voća na pijacu je stiglo hercegovačko grožđe koje košta 5 maraka.

Domaća jaja niko ne prodaje, inudustrijska koštaju 0,40 KM po komadu, piše FENA.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
99 %
0.6kmh
100 %
pet
18 °
sub
22 °
ned
23 °
pon
25 °
uto
16 °

Posljednje