13.7 C
Banja Luka
Subota, 27 Jula, 2024
HomeBANJALUKAUlica Šargovačkih đaka dobila asfalt

Ulica Šargovačkih đaka dobila asfalt

Nakon uspješno završenih radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže, Ulica Šargovačkih đaka dobila je i asfalt, čime će u značanoj mjeri biti olakašana svakodnevica mještana ovog dijela naselja Šargovac, saopšteno je iz Gradske uprave.

Mještane ove ulice posjetio je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da je ponosan na sve projekte koji su urađeni u Šargovcu.

– Mještani u Ulici Šargovačkih đaka dobili su i vodu koju su dugo čekali, kanalizacionu mrežu, ali i besplatne priključke i na vodovodnu i na kanalizacionu mrežu, a nakon toga u ovu ulicu stigao je i asfalt – poručio je gradonačelnik.

Podsjetivši da je za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u Bilećkoj ulici izdvojeno oko 300.000 KM, gradonačelnik se osvrnuo i na druga ulaganja koja su u proteklom periodu usmjerena prema građanima ovog dijela našeg grada.

-Ako govorimo o 30 domaćinstava u ovoj ulici onda to znači da je 90.000 KM ostalo ovdje za priključke na mreže. Ako govorimo o putu u koji smo uložili oko 70.000 KM i ako spojimo investiciju za glavnu saobraćjnicu u iznosu od 1,5 miliona KM, dodamo ulaganje u vodovod u Martinovcu, ulaganja u Malu ulicu, put prema Volvu i Radisu, dječije igralište, parohijsku salu za potrebe crkve, broj kuća koje smo ovdje legalizovali, pakete udžbenika koje dajemo, siguran sam da za naselje Šargovac u ovom periodu urađeno najviše..Našim politikama ostavljamo novac ljudima u kućama i na to smo ponosni – istakao je Stanivuković,

Takođe je naglasio da je ova posjeta ujedno i prilika da se saslušaju dalje potrebe građana ovog dijela grada i odrede prioriteti.

– Nastavljamo dalje da radimo i naša ulaganja u Šargovac neće izostati ni u budućnosti – zaključio je on.

Mještanin Željko Gajić kazao je da im je zadovoljstvo bilo ugositi gradonačelnika povodom rijšenih bitnih pitanje za stanovnike tog dijela Banje Luke.

– Zahvalni smo gradonačelniku Stanivukoviću, koji je pokazao senzibilitet za ova komunalna pitanja, na čija rješavanja smo čekali 15, 20 godina i sada je konačno došlo do faze realizacije – kazao je Gajić.

Naglasio je da ovaj novi asfalt završna faza nakon što je urađena i vodovodna i kanalizaciona mreža.

Mještanka Šargovca Žana Bojanić kazala je da je gradska adminstracija na čelu sa gradonačelnikom Stanivukovićem zaista uradila najviše za ovo naselje, koje je u protekle tri godine doživjelo procvat.

-U ovom naselju nastanjeni su u velikom broju izbjegla i raseljena lica, i sve ono na šta su čekali više od 20 godina sada je riješeno. Zahvalni smo za besplatnu legalizaciju, projekte vodosnabdijevanja, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, moderznizaciju saobraćajnica, dječije igralište i još mnoštvo projekata koji su urađeni u ovom naselju, a uz to i naše porodice svakako su od Grada dobile i druge vrste podrške poput subvencija za vrtiće, besplatnih udžbenika i zaista možemo biti samo neizmjerno zahvalni – kazala je ona.
Podsjećamo, u Šargovcu je nedavno završena i rekonstrukcija Subotičke ulice, čijim završetkom su značajno poboljšani uslovi života stanovnika ovog jednog od najbrže rastućih naselja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
58 %
1.7kmh
0 %
sub
35 °
ned
38 °
pon
32 °
uto
31 °
sri
34 °

Posljednje