12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAStanivuković kritike partijskih kolega nazvao "kokodakanjem" VIDEO

Stanivuković kritike partijskih kolega nazvao “kokodakanjem” VIDEO

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora PDP Draško Stanivuković poručio je danas da ima podršku stranke i da će opet biti kandidat, te da ga ne brinu „kokodakanja“ onih koji ne misle dobro partiji.

Stanivuković je ovo izjavio komentarišući jučerašnje saopštenje dvojice potpredsjednika PDP, Igora Crnatka i Milka Grmuše, u kojem su “pobili” njegovu raniju izjavu da će biti kandidat za gradonačelnika.

– Kolegijum Predsjedništva PDP, Predsjedništvo PDP i Glavni odbor PDP organi koji u skladu sa Statutom PDP mogu donijeti odluku o kandidatu PDP za gradonačelnika Banjaluke do kraja februara ove godine – rekli su u zajedničkoj izjavi Crnadak i Grmuša.

Naveli su i to da se u Gradskom odboru PDP Banjaluka sprovode unutarstranački izbori, te da u glasanju za kandidata za gradonačelnika Banjaluke na sastanku u petak nije učestvovao niko od članova najužeg rukovodstva PDP koji su iz Banjaluke, ni predsjednik PDP, ni počasni predsjednik PDP, kao ni bilo koji od tri potpredsjednika PDP.

Stanivuković im danas odgovara da je nakon sjednice Predsjedništva Gradskog odbora PDP jasno navedeno da je jednoglasno predložen kao kandidata za gradonačelnika.

– Dakle, nisam uopšte osporio to da konačnu odluku donosi Predsjedništvo i Glavni odbor PDP, niti sam osporio proceduru. Jasno sam naveo da će se u narednom periodu o istom pitanju izjasniti svih 57 mjesnih odbora PDP Banjaluka – istakao je Stanivuković.

On kaže da to što pojedinci ne dolaze ili dolaze rijetko na sjednice Predsjedništva Gradskog odbora PDP Banjaluka, iako se uredno pozivaju, nije na njemu da komentariše.

Stanivuković ističe da je sjednica Predsjedništva Gradskog odbora PDP Banjaluka sazvana legalno, svi su o tome bili obavješteni, a na njoj su bila prisutna dvojica potpredsjednika i sekretar, te su imali potreban kvorum, piše Srpskinfo.

– Na sjednici smo imali dvije teme: kandidatske liste za odbornike i kandidatura za gradonačelnika. Usaglašeno je da će jedini kandidat ispred Gradskog odbora PDP biti sadašnji i budući gradonačelnik koji sjedi ispred vas  – istakao je Stanivuković.

Na pitanje zašto je toliko siguran u to s obzirom na saopštenje Crnatka i  Grmuše, Stanivuković je odgovorio da je ono bilo neozbiljno s njihove strane.

– Obojica su starija od mene 10 ili čak 20 godina. Neki imaju političke karijere koliko ja imam godina i služe se tako neozbiljnim stvarima. Ako smo jedna stranka, a jesmo, onda se sjedne i razgovara. Na tu sjednicu su bili pozvani svi i nije moje da dovodim ljude na nju – rekao je Stanivuković.

Podrška koalicionih partnera

On je dodao da je Gradski odbor PDP Banjaluka najveći rezultat u istoriji njegovog postojanja u ovom gradu ostvario prije četiri godine, kada je on postao gradonačelnik.

Prije toga, ističe Stanivuković, PDP je u Banjaluci imao tri odbornika, a sada 7.

On kaže da Banjaluka ide dobrim putem, te da rezultati o tome sve govore.

Stanivuković nije želio da detaljnije komentariše izjave Crnatka i Grmuše, ističući da će se ovaj put suzdržati od „suvišnih riječi“.

– Ako neko s druge strane bude previše provocirao reći ću sve što imam. Međutim, umjetnost je prećutati i ovdje ću se zaustaviti. Te njihove poruke najmanje štete meni personalno, čak ne mogu nikako da mi naštete. Dok neki ljudi daju jedno saopštenje ja obiđem deset terena i tako 10 godina – istakao je Stanivuković.

On je na kraju dodao da je epilog cijele priče taj da će on biti kandidat PDP i drugih koalicionih partnera na ovim izborima.

– Podržaće me jednoglasno Gradski odbor i Predsjedništvo Gradskog odbora PDP. Imam snagu i stabilnu većinu da sav taj proces i proceduru završim u sopstvenoj stranci.  Imaću snažne i stabilne koalicione partnere. Ubjedljivo ću opet pobijediti na izborima – kategoričan je Stanivuković.

On je istakao da kritike, pa čak i od stranačkih kolega, „doživljava na lagan i mekan način jer zna šta treba da uradi“.

– Razlika između mene i drugih je jer radim ćutke, a drugo je što neki kokodaču i idu u medije. To je nečija slabost kada se moraju obračunavati na taj način. Dokaz da oni to rade vrlo pogrešno jeste da se tome najviše raduju oni koji nas politički ne vole, u prvom redu SNSD. Ako žele loše stranci neka nastave tako, a ako žele dobro neka ćute i riješe to unutar PDP – poručio je Stanivuković.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje